Hlavní obsah

Zmatená žena cestovala tramvají s dítětem, vynést ji museli strážníci

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nepěkný pohled se naskytl ve čtvrtek před polednem cestujícím tramvaje číslo 6 v Brně. Ve voze totiž cestovala osmatřicetiletá žena se svou pětiletou dcerou, matka ale vůbec nedokázala koordinovat své chování, neustále padala na zem a hrozilo, že může zranit i své dítě. Cestující na nic nečekali a zavolali na pomoc strážníky.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Hlídka si na tramvaj počkala na zastávce Pekařská, kde musela z vagónu ženu vynést, protože nebyla schopná chůze, byla zmatená a takřka neschopná mluvit.

„Hlídka přivolala zdravotníky i státní policisty a rozhodla se podrobit ženu orientační dechové zkoušce. Ta ji však ani po šesti pokusech nezvládla podle pokynů, na vysvětlenou uvedla, že spolykala větší množství antidepresiv. Lékařka po vyšetření strážníkům sdělila, že žena je evidentně pod vlivem sedativ, a to natolik, že by mohla ohrozit sebe i svou pětiletou dceru,“ konstatoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem s tím, že ženu si převzali policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám