Hlavní obsah

V bance odhalili podvod za 13,5 miliónu, peníze měla dostat firma bez sídla

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvojice podvodníků chtěla v Praze obrat klienta banky o 13,5 miliónu korun. Podvod ale odhalili pracovníci banky, protože nesouhlasily podpisové vzory na platebních příkazech. Kriminalisté nyní po dvojici pachatelů pátrají.

BEZ KOMENTÁŘE: Podvodníci, kteří měli falšovat platební příkazyVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena a muž naházeli do samoobslužného boxu v bance 27 platebních příkazů v průběhu srpna. Kdyby se jejich podvod vydařil, zbohatli by o 13,5 miliónu korun, které chtěli převést na účet cizince, jehož sídlo firmy bylo fiktivní.

Foto: Policie ČR

Hledaní podvodníci

„Příkazy ze strany banky však nebyly realizované, neboť podpisy na jednotlivých příkazech nesouhlasily s podpisovým vzorem klienta napadeného účtu,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

Foto: Policie ČR

Hledaní podvodníci

Detektivové ze záznamu kamer vytipovali dva pachatele, kteří jsou podezřelí z pokusu o podvod a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté zároveň žádají veřejnost o pomoc při identifikaci dvojice, informace přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám