Hlavní obsah

Muž z Havířova zbil exekutora, na druhého vytáhl kladivo

Právo, Jiří Tomaškovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Kriminalisté obvinili čtyřicetiletého muže z Havířova ze zločinu vydírání. Toho se měl dopustit, když napadl dva exekutory a jednomu dokonce vyhrožoval kladivem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„V pondělí, krátce po poledni, napadl na ulici 17. listopadu v Havířově-Podlesí muž asistenta soudního vykonavatele pěstmi. Když se druhý z exekutorů začal bránit, vzal muž do ruky kladivo,“ popsal karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Útok byl podle vykonavatelů Exekutorského úřadu v Přerově brutální. Muž se na jednoho z nich vrhl ve chvíli, kdy chtěl exekutor opustit byt. Napadený po třech ranách pěstí do hlavy ztratil na chvíli vědomí i paměť. Pomoci mu musel až jeho kolega, který útočníka paralyzoval pepřovým sprejem.

„Po incidentu byl asistent ošetřen v havířovské nemocnici, jelikož následkem pěstního napadení utrpěl lehký otřes mozku,“ doplnil Kolátek.

Do sporu se podle informací Práva zapojila i matka útočníka. Nepomáhala ovšem svému synovi, nýbrž exekutorům. Ti využili toho, že se matka na syna vrhla, a utekli. Ne však nadlouho. Syn se matce vytrhl a jal se pracovníky nahánět po domě s kladivem v ruce. Zastavila jej až přivolaná hlídka.

„Obviněnému muži hrozí odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let,“ uvedl mluvčí Kolátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám