Hlavní obsah

Muži zachraňovali dívenku před útokem mastifů, ti pokousali pitbula

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dva na volno puštění mastifové pokousali v úterý dopoledne na Moravském Předměstí v Hradci Králové na vodítku venčeného pitbula. Jejich útok naštěstí přežil, ale způsobili mu zranění. Ohrožena přitom byla nejen jeho majitelka, ale zejména její malá dcerka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Když psi zaútočili, byla třiatřicetiletá majitelka pokousaného psa na procházce se svou malou dcerkou. Křik ženy uslyšeli v nedalekém výměníku dva muži, kteří zde prováděli montážní práce. Vyběhli ven a viděli celou situaci. Ve snaze ochránit dívenku před možným útokem ji posadili do svého auta,“ přiblížila dramatickou situaci mluvčí městských strážníků Eva Čížková.

Ženě se nakonec podařilo psy od sebe odtrhnout. Majitel mastifů ale odmítl cokoli řešit a z místa i se svými psy odešel.

„Městská policie se ho pokusila zastihnout v místě bydliště i v zaměstnání. Nebyl však k nalezení. Kolegyně z práce ho proto na žádost hlídky kontaktovala telefonem. Muž vzkázal, že se odmítá s městskou policií bavit a nemá se k čemu vyjadřovat. Strážníci proto předali celou událost k řešení správnímu orgánu hradeckého magistrátu,“ dodala Čížková.

Reklama

Výběr článků

Načítám