Hlavní obsah

Bývalý voják dostal definitivně devět let. Matce platil za sex s dcerou

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Devět let za mřížemi si odsedí bývalý elitní voják a člen ochranky expremiéra Jiřího Paroubka Viktor Štingl (44) za zneužívání dětí včetně nemluvňat. Tři roky za mřížemi pak stráví matka, která mu svou dceru k sexu poskytla. Rozhodl o tom v úterý Vrchní soud (VS) v Olomouci, který potvrdil verdikt Krajského soudu v Brně z letošního 27. června.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Viktor Štingl si před soudem schovával svou tvář.

Článek

U VS se Štingl domáhal zproštění obžaloby vyjma nedovoleného ozbrojování a v té souvislosti i nižšího trestu. U všech ostatních skutků podle něj jeho vina nebyla prokázána. Zproštění požadovala i obžalovaná. Pro tu naopak státní zástupce požadoval vyšší trest, zatímco u Štingla jen upřesnění právní kvalifikace.

„Všechna odvolání jsme zamítli jako nedůvodná. Krajský soud všechny důkazy řádně vyhodnotil a také správně stanovil právní kvalifikace. Vina obou obžalovaných byla jednoznačně prokázána a i tresty jsou zákonné,“ řekl Právu k rozsudku mluvčí olomouckého VS Petr Angyalossy.

Platil 5000 korun

Štingl při komunikaci na internetu po celkem 18 osobách, vesměs sociálně slabých ženách, od února 2010 do března 2012 požadoval za různě vysoké finanční odměny, nejčastěji za 5000 korun, zajištění nezletilých dětí pro něj za účelem provádění sexuálních praktik, přičemž v jednom případě se tak stalo s nezletilou dcerou obžalované.

Zájem měl o orální sex a pohlavní styk se školačkami, školáky, a také s nemluvňaty. Ve dvou případech pak nabádal dosud nezjištěného muže k sexuálním praktikám s nezletilým dítětem. Rovněž si opatřil a ukrýval u sebe doma dětskou pornografii a tu i rozesílal dalším osobám. Navíc ve svém bydlišti přechovával větší množství různé munice a střeliva.

Obžalovaná žena z Brna s příslibem finanční odměny od Štingla mu poskytla svou nezletilou, teprve šestitýdenní dceru k provádění sexuálních praktik.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám