Hlavní obsah

Majitel autobazaru urychleně rozprodal auta a zmizel do zahraničí i s penězi

– České Budějovice
Právo, Pavel Orholz

Kriminalisté pátrají po 39letém Marcelu Zárubovi z Českých Budějovic. Jak uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner, tohoto vykutáleného podvodníka podezírají z bleskurychlého prodeje pravděpodobně několika desítek motorových vozidel. Peníze si pak prý nechal pro svoji potřebu a je podezřelý z trestného činu zpronevěry.

Foto: Policie ČR

Hledaný Marcel Záruba

Článek

„Hledaný podvodník provozoval v Českých Budějovicích autobazar MZ Cars autocentrum, a to na rohu ulic K. Světlé a Pražská třída. Od začátku letošního roku si nabral do svého autobazaru k prodeji několik desítek vozidel. Na základě smluv o zprostředkování prodeje motorových vozidel je pak nabízel a prodával. V nabídce měl vozidla jako například VW Golf, Ford Mondeo, Škoda Octavia, VW Passat a podobná,“ konstatoval Matzner.

Dále zmínil, že všechna vozidla či jejich většinu prý Záruba prodal značně pod cenou, a to během jednoho víkendu na konci září. „Veškeré peníze si ponechal pro svoji potřebu. Autobazar i internetové stránky označil jako v rekonstrukci a zmizel pravděpodobně mimo republiku,“ upozornil policejní mluvčí.

Kriminalisté zatím znají pouze několik podvedených majitelů prodaných vozidel. Škoda je tak zatím kolem 600 tisíc korun. Předpokládají však, že škoda i počty prodaných vozidel budou narůstat. S podvodníkem zmizely také veškeré doklady o počtu a přijmu vozidel do prodeje.

„Jak vyšetřovatelé zjistili, drzost podvodníkovi nechyběla. Jen pár vozidel nedokázal prodat, majitelé například nedodali technické průkazy. Vozidla pod záminkou rekonstrukce autobazaru vracel tak, že o prodejním víkendu zavolal majitelům, aby si vozidlo okamžitě odvezli jako neprodejné. Podvodník tak pravděpodobně chtěl mít čistý stůl, jen peníze jaksi zapomněl předat,“ dodal Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám