Hlavní obsah

Muž žádal propuštění zadržených radikálů, jinak prý zabije ostravského primátora

Právo, den

V sobotu v noci, po demonstraci pravicových radikálů v Ostravě, při níž bylo zadrženo 15 osob, zavolal na tísňovou linku třicetiletý muž a požadoval propuštění těchto lidí. Podle informací Práva muž vyhrožoval, že pokud tomu tak nebude, zabije ostravského primátora Petra Kajnara (ČSSD).

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Policisté zasahují při sobotní demonstraci v Ostravě.

Článek

Policie ihned zajistila bezpečnost primátora i jeho rodiny a po podezřelém začala pátrat.

„Muž je podezřelý, že 19. října v nočních hodinách sdělil na tísňovou linku svůj požadavek zamezení trestního stíhání 15 osob. Tito lidé byli původně omezeni na osobní svobodě v souvislosti s podezřením na páchání protiprávního jednání při sobotních protestech,“ vysvětlila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že v telefonu se muž představil odlišným jménem a příjmením a hovor ukončil nacistickým pozdravem.

Muže dopadli

„Policisté učinili adekvátní bezpečnostní opatření k zajištění bezpečnosti osob, k nimž výhružka směřovala, současně bylo realizováno pátrání po podezřelém, ohledání místa činu, zajištění stop. Následně policisté zadrželi podezřelého 30letého muže,“ popisovala situaci Holčáková.

Zadržený muž byl obviněn z trestného činu vydírání a hrozí mu vězení až na čtyři roky. Státnímu zástupci byl také předložen podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ostravský primátor Petr Kajnar se po domluvě s policií odmítl k události vyjádřit.

Celkem již ostravská policie po třech protiromských demonstracích během tří měsíců stíhá již 22 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám