Hlavní obsah

Opilý řidič si z policistů nic nedělal a podruhé vjel do dveří úřadu

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Opilec s téměř dvěma promile alkoholu v dechu o sobotní noci zničil hlavní vchod Městského úřadu v Jaroměři na Náchodsku. Muž v alkoholovém zatmění málem projel modrou fabií do vestibulu radnice.

Foto: Policie ČR

Řidič se proboural do dveří radnice.

Článek

Policistům se 42letý řidič snažil marně namluvit historku o pronásledování účastníka údajné rvačky a následném nárazu do dveří radnice. „Policisté řidiči naměřili 1,5 promile, proto mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Jenže po odjezdu policistů muž udělal něco neuvěřitelného. Znovu nasedl do vozu a rozjel se opět proti radničním dveřím,“ popsala náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Hlídka se proto znovu vydala na místo. „Nová dechová zkouška ukázala, že muž si zřejmě znovu přihnul a opět usedl za volant. Dechová zkouška tentokrát ukázala 1,84 promile. Policejní hlídka proto řidiče se zjevně agresivním projevem zadržela a eskortovala na protialkoholní stanici do Hradce Králové,“ doplnila Prachařová.

Foto: Policie ČR

Opilec se zřejmě snažil dostat dovnitř

Policisté vyšetřující kuriózní čin podnapilého řidiče zprvu jako dopravní nehodu změnili kvalifikaci na přečin poškození cizího majetku, ohrožení pod vlivem návykové látky a výtržnictví.

Boural i do výlohy obchodu

Vyšetřování posléze odhalilo, že podobná divoká noční jízda nepředstavuje u tohoto řidiče nic výjimečného. Muž loni podobným způsobem vjel na jaroměřském náměstí do výlohy jednoho z tamních obchodů.

„Kuriózní je přitom fakt, že při ničení cizího majetku si řidič značně pošramotil i ten svůj. Škodu na automobilu policisté odhadli na 30 tisíc korun. Na majetku města jde o minimálně 80 tisíc korun,“ doplnila Prachařová.

Řidiči likvidátorovi hrozí kromě náhrady škody navíc 50tisícová pokuta, zákaz řízení a další sankce s možným až dvouletým pobytem za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám