Hlavní obsah

Nebezpečný muž řádí v pražské Hostivaři, dvě ženy chtěl znásilnit

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražských ulicích řádí dosud neznámý násilník, který se už ve dvou případech pokusil znásilnit dvě ženy. Ty se mu naštěstí ubránily a on utekl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté se domnívají, že oba případy spolu souvisejí a na svědomí je má stejný pachatel. Vybírá si podobné ženy, které jsou drobnější a menšího vzrůstu.

První napadení se odehrálo již 9. října odpoledne u Hostivařského nádraží. „K ženě zezadu přistoupil a pokusil se ji znásilnit. To se mu však nepodařilo, jelikož se žena bránila a také byl vyrušen náhodným svědkem, který projížděl okolo,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Uplynul týden a násilník se vydal na druhý pokus, kdy si vybral dívku nedaleko prvního přepadení v Kozmíkově ulici. Muž dívku napadl ve chvíli, kdy odmykala dveře od domu. Poškozená se ale bránila, což muž nečekal, zpanikařil a utekl.

Pachatel je ve věku mezi 25 až 35 let, vysoký asi 175 centimetrů, hubenější atletické postavy. V době útoků měl na sobě modré kalhoty, zeleno-fialovou mikinu, která byla sepraná až do šeda, a kolem krku černobílý šátek tzv. palestinu. Na nohou měl těžší černé boty a na zádech batoh z osmdesátých let. Při přepadení mluvil česky bez přízvuku.

Detektivové násilníka podezírají z trestných činů znásilnění, omezování osobní svobody a výtržnictví. Informace o útočníkovi přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám