Hlavní obsah

Zlikvidována továrna na pervitin. Třísměnný provoz produkoval 10 kg za den

Praha
Aktualizováno

Detektivové odhalili skupinu výrobců a distributorů pervitinu, kteří vyráběli až deset kilogramů drogy za den. Drogu vyváželi převážně do Německa, ale část byla určena i pro tuzemský trh. Zadrženo bylo šest osob.

Policie zabavila desítky kilogramů drogy a chemikáliíVideo: Policie ČR

 
Článek

Organizovaná skupina vyráběla drogu na Karlovarsku, v Jihočeském a Plzeňském kraji a v Praze. „Obvinili jsme dva Čechy a čtyři muže vietnamské národnosti. Byl podán návrh na vzetí do vazby,“ řekl na pondělní tiskové konferenci ředitel Národní protidrogové centrály (NPC) Jakub Frydrych.

Foto: Policie ČR

Jedna z výroben pervitinu

Podle něj desítky kilogramů metamfetaminu distribuovala skupina do Německa. Při domovních prohlídkách policisté zabavili 14 kilogramů pervitinu, asi 100 kilogramů chemických látek, které byly určeny na výrobu drog, a několik tun nebezpečného toxického odpadu po výrobě drog.

Podle policistů jde o rekordní objem výroby drog zaznamenaný v jednom případu. Pachatelé produkovali až 10 kilogramů pervitinu za den ve čtyřech velkokapacitních varnách. Pracovali na třísměnný provoz.

Foto: Policie ČR

Jedna z výroben pervitinu

Cena drogy se snižuje. "Aktuálně se pohybuje na historickém minimu, občas i za 300 tisíc Kč za kilogram," dodal Frydrych. Dříve byla i více než dvojnásobná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám