Hlavní obsah

Blesk v neobvyklé bouřce zapálil právě rekonstruovaný dům na Příbramsku

– Příbram

Ve Vysoké u Příbrami hořel v noci na pondělí rodinný dům. Plameny napáchaly škodu za 1,5 miliónu korun, nikdo nebyl zraněn. Příčinou požáru byl zřejmě zásah blesku. Bouřky jsou přitom podle meteorologů pro toto roční období netypické.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči na místo vyjížděli v neděli kolem 18. hod., o dvě hodiny později dostali požár pod kontrolu a zcela zlikvidovat se jim ho podařilo o půlnoci. Budova procházela rekonstrukcí.

„Hořela střecha, na půdě uskladněný stavební materiál a především polystyreny, oheň se dostal i do přízemí,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Napilno měli na Příbramsku kvůli večerní bouřce také záchranáři. V Modřovicích ošetřovali mladou ženu, kterou údajně zasáhl blesk. Po příjezdu na místo ale zjistili, že blesk uhodil do domu v sousední Vysoké, nikoli do budovy v Modřovicích, kde se žena nacházela.

Pacientka byla při vědomí, stěžovala si na brnění v rukou a zdravotníci ji převezli do příbramské nemocnice. Zda ji skutečně zasáhl blesk, není podle mluvčí záchranářů Terezy Vojtové známo.

Další požár hasiči v noci likvidovali v Chotýšanech na Benešovsku, kde hořela dřevěná chatka. Požár způsobil škodu za 50 tisíc korun a jeho příčinu vyšetřovatelé zjišťují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám