Hlavní obsah

Demonstrant chtěl policistu praštit igelitovou taškou s kameny, hrozí mu 12 let

Právo, tom
Ostrava
Aktualizováno

Až 12 let odnětí svobody hrozí 21letému obviněnému ze sobotní demonstrace radikálů v centru Ostravy za to, že zaútočil na policistu igelitovou taškou, v níž měl dva kameny.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Proti radikálům zasahovalo v ulicích Ostravy 250 policistů.

Článek

Maskovaný muž podle policie nejprve vulgárně reagoval na výzvu policisty k prokázání totožnosti. Poté při snaze utéct vrazil do policisty. „Když mu útěkovou trasu zastoupil další policista, opět nereagoval na jeho výzvy a snažil se jej uhodit igelitovou taškou, ve které byly dva kameny. Přičemž ten těžší vážil více než jeden a půl kilogramu. Zavazadlem mířil na hlavu zakročujícího policisty,“ přiblížila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policista pohotově uhnul, přesto mu útočník taškou shodil čepici. „Policejní komisař zahájil trestní stíhání 21letého muže pro přečin výtržnictví a zločin násilí proti úřední osobě,“ doplnila Holčáková.

Pochod pravicových radikálůVideo: Jiří Tomaškovič, Právo

Studentka měla u sebe boxer

Obvinění si vyslechla také 18letá studentka, u níž policisté našli boxer, i její 23letý bratr. Oba házeli na těžkooděnce pyrotechniku, mladík si navíc maskoval obličej. „

Policejní komisař podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. Oba jsou podezřelí ze zločinu násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Policejní komisaři zahájili jejich trestní stíhání, obvinění se k činu doznali,“ řekla policejní mluvčí.

Protesty radikálů se v ulicích Ostravy konaly letos už potřetí. Po potyčkách v ulicích města v srpnu, v září a říjnu zadrželi policisté 98 osob, 21 z nich už vyslechlo obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě. Demonstranti poškodili dohromady 23 policejních vozů a desítky výstrojních součástek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám