Hlavní obsah

Muž pronásledoval přítelkyni, za jízdy jí boural do auta

Právo, pko
Brno

Hodně co vysvětlovat, a to nejen své přítelkyni, ale také policistům, bude mít jednatřicetiletý muž z Veverské Bítýšky na Brněnsku. Ve chvíli, kdy se s ním žena nechtěla bavit a odjela, ji začal pronásledovat a několikrát do ní naboural. Později chtěl napadnout i policisty.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

Za mužem v minulých dnech dorazila jeho stejně stará přítelkyně. Muž byl ale notně pod parou, a protože s ním nebyla žádná řeč, rozhodla se odjet. Tím ale přítele naštvala, nastoupil do svého auta a ženu se jal pronásledovat. Několikrát do jejího auta dokonce naboural, vyděšené ženě se nakonec podařilo skrýt až v domě své kamarádky.

„Muž si ale nadále vybíjel zlost na jejím osobním automobilu. Rozbíjel okna, tloukl do karosérie, ničil zámky. Na přivolané policisty byl vulgární, arogantní a odmítal spolupracovat. Když se pokusil hlídku napadnout, byli policisté nuceni použít hmaty a chvaty sebeobrany a opilci přiložili služební pouta. Agresor, který nadýchal 1,59 promile, putoval přes záchytku do policejní cely,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ani v cele se ale opilec nevzpamatoval, naopak začal vyhrožovat sebevraždou, a tak nakonec pod dohledem lékaře putoval na psychiatrii. Po návratu musí počítat se stíháním za výtržnictví, poškozování cizí věci a řízení auta pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám