Hlavní obsah

Zloději okradli seniorku o 600 tisíc, pak nabourali a dál prchali v taxíku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

V policejní cele skončila ve čtvrtek čtyřčlenná parta Romů z Moravy, která ten den okradla 70letou ženu z Chocomyšle na Domažlicku o více než půl miliónu korun. Tři ženy a jednoho muže policisté zadrželi u Českých Budějovic v taxíku, který použili z nouze, když předtím havarovali se svým vlastím vozidlem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podezřelá čtveřice vešla odemčenými dveřmi do domu seniorky. Dvě ženy upoutaly její pozornost smyšlenou legendou, zatímco další žena s mužem prohledávali dům. Když našli to, co chtěli, rychle odjeli,“ řekl domažlický policejní šéf Lubomír Martinec. Důchodkyně záhy zjistila, že ji chybí 600 tisíc korun, a zavolala policii, která rozjela pátrací akci.

Ptali se mě, koho vezu a jestli odpovídají tomu a tomu popisu. Bylo jasný, že je nějakej průšvih a docela mi lepil zadek.
Taxikář

Cesta zlodějů skončila po pár kilometrech v Lučici na Klatovsku, kdy nabourali do sloupu veřejného osvětlení. Z místa nehody utekli a zavolali si taxíka.

„Naložil jsem je u vlakového nádraží v Klatovech. Chtěli do Brna, že prý tam jedou na svatbu. Moc se mi to nezdálo, protože ženské měly na sobě obyčejné sukně a na nohou pantofle. Taky mi bylo divné, že cestují bez svatebních darů. Nicméně zaplatili zálohu na naftu, a tak jsem vyrazil směrem na Budějovice s tím, že pojedu spodem, abych se vyhnul dálnici,“ popisoval Právu taxikář, který čtveřici vezl.

Před Budějovicema nás zablokovali policajti a následovala akce po americku. Během pár vteřin jsme byli všichni na kapotě.
taxikář

Během jízdy mu pak do auta zavolali policisté. „Ptali se mě, koho vezu a jestli odpovídají tomu a tomu popisu. Bylo jasný, že je nějakej průšvih, a docela mi lepil zadek. Nemohl jsem moc komunikovat, když seděli v autě. Na druhou stranu jsem zase nechtěl do telefonu mluvit jako debil, to by taky poznali, že se něco děje. Tak jsem dělal, že mluvím se zákazníkem. Řekl jsem, ať se nezlobí, že se momentálně nacházím daleko od Klatov a jedu směrem na Brno, takže pro něj nemůžu přijet,“ pokračoval taxikář.

Mají na svědomí více krádeží 

Nervózní byl také z toho, že mu Romové pořád koukali na telefon. „Když mi zase zazvonil, tak už jsem ho raději nevzal. Vymluvil jsem se, že volá kolega a že to určitě není důležité,“ dodal.

S pasažéry se pak během cesty bavil normálně, nedával na sobě nic znát stejně jako oni. „Před Budějovicema nás zablokovali policajti a následovala akce po americku. Během pár vteřin jsme byli všichni na kapotě, docela se mi ulevilo,“ uzavřel taxikář.

Čtveřici Romů nyní čeká obvinění z krádeže, hrozí jim až osm let vězení. „Máme podezření, že okradli ještě další seniory v Plzeňském kraji,“ doplnil Martinec.

Reklama

Výběr článků

Načítám