Hlavní obsah

Bezdomovci se v Přerově chystali na zimu, pro oblečení jeden vlezl do kontejneru

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Překvapení čekalo na přerovské strážníky, když na Jasínkově ulici kontrolovali bosého bezdomovce postávajícího u kontejneru na sběr oblečení. Zjistili, že v kontejneru má kamaráda. Oba patří ke známým postavám přerovské bezdomovecké komunity.

Foto: MP Přerov

Muži se nakonec z kontejneru podařilo dostat bez zranění.

Článek

„Případ se stal v neděli před polednem. Bezdomovec si u kontejneru zkoušel několik párů bot. Když strážníci zjišťovali, co tam dělá, zaslechli podivné zvuky z útrob kontejneru. Jak se ukázalo, bezdomovec měl uvnitř kamaráda, kterého šikovně vyslal najít vhodné oblečení,“ řekl Právu v úterý zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Foto: MP Přerov

Bosý bezdomovec postával u kontejneru a zkoušel si boty, které z něj vytáhl.

Na výzvy k opuštění kontejneru podle něj bezdomovec zpočátku nereagoval s tím, že je nahý a nemůže vylézt.

Foto: MP Přerov

„Nakonec se ho podařilo dostat bez zranění ven,“ uvedl Komínek.

Každý z dvojice vyfasoval podle něj za pokus krádeže a znečišťování veřejného prostranství blokovou pokutu ve výši tisíc korun. Na místě ji ani jeden z bezdomovců nezaplatil a lze předpokládat, že její vymáhání půjde vzhledem k sociální situaci pokutovaných do ztracena.

Foto: MP Přerov

„Městská policie důrazně varuje před pokusy vniknout do obdobných sběrných kontejnerů, jelikož hrozí zranění či zaklesnutí a vše nemusí dopadnout úsměvně jako v tomto případě,“ dodal Komínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám