Hlavní obsah

Invalida neměl cigaretu, po úderu od mladíka přišel o část ucha

Právo, plk
Karviná

Na staříka po mozkové mrtvici, který se pohyboval s pomocí berlí, si v neděli odpoledne v Karviné-Ráji troufl opilý pětadvacetiletý mladík. Seniora nejprve požádal o cigaretu, když mu nevyhověl, udeřil ho do tváře.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Napadení se odehrálo na chodníku poblíž nemocnice. „Mladík oslovil muže a žádal po něm cigaretu. Starší pán je po mozkové mrtvici a chodí s pomocí berlí, proto mladíkovi pouze pohybem hlavy naznačil, že cigaretu nemá. Mladíkova reakce byla nečekaná. Pána bezdůvodně fyzicky napadl,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Útočník udeřil seniora pravou rukou do tváře takovou silou, že poškozený po úderu upadl na vyvýšený patník.

„Pádem na hranu patníku došlo k amputaci části pravého ušního boltce, pohmoždění hlavy a pravého loktu. Napadený muž musel být po ošetření převezen do havířovské nemocnice s dosud neustanovenou dobou léčení,“ informovala mluvčí.

Podle Viačkové byl mladík tak opilý, že musel být převezen na protialkoholní záchytnou stanici. „V dechu mu byla naměřena hodnota kolem tří promile alkoholu,“ upřesnila a dodala, že policejní komisař útočníka obvinil z ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě odsouzení může mladík pobýt za mřížemi od dvou do osmi let.

Reklama

Výběr článků

Načítám