Hlavní obsah

Pěstní souboj s policistou prohrál

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Hospodu s ringem si zřejmě spletl jednadvacetiletý muž. V noci na neděli ve Strážnici na Hodonínsku zaútočil na policistu, který v lokále i s kolegou řešil jiný incident. Nebyl nakonec jediný, kdo muže zákona atakoval.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mělo tam dojít k fyzickému napadení mezi hosty a personálem. Když policisté záležitost prošetřovali, byl jeden ze zasahujících policistů bezdůvodně napaden mužem, který jim předtím znesnadňoval jejich činnost,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Úder pěstí do břicha policisty odstartoval agresi, se kterou se jej snažil natlačit na barový pult. Neuspěl. Policisté agresora zpacifikovali a on skončil v poutech na zemi. Tím ale vměšování okolí do policejní práce neskončilo.

„Při eskortě zadrženého muže zase mařil zákrok policistů rodinný příslušník útočníka. A tak také tento muž byl policisty zajištěn. Oba opilí muži, kteří shodně nadýchali kolem 1,7 promile alkoholu, nakonec skončili v policejní cele,“ dodal mluvčí.

První z agresorů je nyní v podezření ze spáchání trestných činů násilí proti orgánu veřejné moci a výtržnictví. Pokud případ skončí u soudu, může soudce sáhnout až po pětiletém trestu odnětí svobody. Jeho příbuzný se bude v přestupkovém řízení zodpovídat z maření služebního zákroku a neuposlechnutí výzvy policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám