Hlavní obsah

Policisté na Uherskohradišťsku prošli hospody a nachytali šest opilých dětí

Právo, Miloslav Hradil
Uherské Hradiště

Šest podnapilých dětí zjistili policisté v pátek večer při kontrole zákazu prodeje a podávání alkoholu osobám mladším osmnácti let v Uherském Hradišti a jeho okolí. Nejmladší přiopilé bylo čtrnáct let.

Foto: Policie ČR

Policisté kontrolovali, zda nezletilí a mladiství nepožili alkohol.

Článek

„Policisté prošli přes deset podniků v Uherském Hradišti a okolních obcích. Při kontrole zjistili, že šest dětí bylo pod vlivem alkoholu. Nejmladší z nich byla čtrnáctiletá dívka. Nejvyšší hladinu alkoholu, 1,28 promile, naměřili šestnáctileté slečně,“ uvedl v sobotu policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisté podle něj přímo na místě zjišťovali, kdo těmto dětem alkohol poskytl. „Porušení zákazu prodeje a podávání alkoholu dětem je posuzováno jako přestupek, za jehož spáchání zákon ukládá pokutu až tři tisíce korun,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policisté kontrolovali, zda nezletilí a mladiství nepožili alkohol.

Přiopilé mladistvé a nezletilé policisté předávali přímo jejich rodičům. „Řešením těchto situací se budou kromě policistů zabývat také pracovnice odboru sociálně právní ochrany dětí, které s dětmi a jejich rodiči podniknou kroky k řešení jednotlivých výchovných problémů,“ dodal Mergental.

Kromě přestupků souvisejících s podáním alkoholu začali podle něj policisté řešit také přestupek proti veřejnému pořádku, k němuž došlo před jedním z barů v centru Uherského Hradiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám