Hlavní obsah

Zřízenec v nemocnici vyklopil pacientku z vozíku, žena později zemřela

– Jihlava
Právo, pch

Až šest let vězení hrozí 30letému sanitáři jihlavské nemocnice za pád převážené pacientky z vozíku. V pondělí ho policie obvinila. Seniorka totiž utrpěla zranění, na jehož následky o pár týdnů později zemřela. Dosud bezproblémový zřízenec zatím v nemocnici pracuje dál.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jak Právu sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová, k nešťastné události došlo letos v lednu. „Muž převážel pacientku na transportním vozíku a kvůli nepozornosti narazil do zdi. Paní v důsledku nárazu spadla na zem a zlomila si obě nohy. V polovině března pak zemřela. K prověřování jsme si vyžádali znalecké posudky. Muž byl obviněn ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ shrnula policejní mluvčí s tím, že podle mínění expertů smrt 76leté pacientky nastala v důsledku zranění po pádu.

Podle informací Jihlavského deníku, který o případu informoval jako první, přitom seniorka měla absolvovat pouze pravidelné vyšetření, po nehodě však již nevstala z postele. Absurdní shodou náhod šlo o někdejší zaměstnankyni nemocnice.

Proškolili sanitáře

„Případ samozřejmě prošetřujeme ode dne, kdy k nehodě došlo. Je to ojedinělá nehoda a tak k tomu také přistupujeme,“ řekla Právu mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová. Jak doplnila, obviněný muž v nemocnici stále pracuje: jde o zaměstnance, s nímž prý nikdy nebyly problémy.

„Ctíme presumpci neviny, neboť stále ještě není jasné, zda bylo příčinou selhání techniky, nebo lidského faktoru,“ doplnila mluvčí. Dodala, že nemocnice je rovněž od počátku v kontaktu s rodinou zemřelé ženy.

„Celé události je nám velice líto. V těchto chvílích se zaměřujeme na prevenci a děláme vše pro to, aby se už podobná nehoda nikdy neopakovala,“ poznamenala mluvčí nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám