Hlavní obsah

Po střetu s chodcem sedl rozrušený řidič za volant a boural v jednosměrné ulici

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Šedesátiletý řidič vozidla Ford Escort má na svědomí dvě nehody, ke kterým došlo v úterý v rozmezí půlhodiny v Jeseníku. Nejprve srazil chodce a pak vjel do jednosměrné ulice v protisměru, kde narazil do vozidla Mitsubishi Pajero.

Foto: Policie ČR

Šedesátiletý řidič nejprve srazil na přechodu chodce.

Článek

„Muž nejprve projížděl centrem Jeseníku po Lipovské ulici. Po projetí levotočivou zatáčkou na silnici přehlédl chodce, kteří právě přecházeli přechod pro chodce. Přestože před ním intenzivně brzdil, narazil do 64letého muže, který spadl na kapotu a poté byl odhozen na silnici. Při pádu narazil do o rok staršího muže procházejícího vedle něj. S lehkým zraněním byli oba chodci odvezeni do nemocnice,“ řekla Právu ve středu policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR

V jednosměrce narazil řidič fordu do vozidla Mitsubishi Pajero.

Požití alkoholu bylo podle ní u řidiče vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Hodnota 1,89 promile alkoholu byla naměřena pouze u 64letého sraženého muže.

„Po zadokumentování dopravní nehody 60letý muž opět usedl za volant svého vozu a odjel směrem na Českou Ves. Bohužel se nedokázal plně věnovat řízení, protože zřejmě stále myslel na předchozí dopravní nehodu, kdy srazil chodce. Na ulici Otakara Březiny vjel do protisměru – do jednosměrné ulice. Po ujetí zhruba 30 metrů čelně narazil do vozu Mitsubishi Pajero, který v té chvíli již stál,“ uvedla mluvčí.

Čtyřicetiletý řidič mitsubishi podle ní ihned zavolal na linku 155, protože se mu 60letý řidič nezdál po zdravotní stránce v pořádku. „Na obou vozidlech vznikla škoda ve výši 15 tisíc korun,“ dodala Neubauerová. Policie oba případy vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám