Hlavní obsah

Lupič po půllitrech piva přepadal barmanky, peníze předával manželce

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté zadrželi sériového lupiče, který se rád před akcí posilnil pivem. Peníze, které získal přepadením čtyř pražských heren, musel dávat manželce, která si myslela, že v Praze pracuje. Při domovní prohlídce našli kriminalisté arzenál zbraní.

Lupiče zadržela zásahová jednotkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Od počátku září kriminalisté pátrali po sériovém lupiči, který si vybíral herny na Praze 5, 7 a 8. Hned při prvním přepadení ale neměl moc štěstí. V herně v ulici Nádražní chtěl po barmance, která zrovna utírala prach, peníze. Ta mu odvětila, že je pouze uklízečka a čeká na šéfa. Muž si proto schoval zbraň a odešel.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté pátrají po dalších poškozených, proto zveřejnili podobu pachatele

Další tři případy měly vždy podobný scénář. Lupič přišel do heren vpodvečer, posadil se a dal si točené nebo lahvové pivo. Ve správný okamžik odešel k barovému pultu, kde po barmance požadoval se zbraní v ruce vydání peněz. V jednom případě dostal asi 10 tisíc, v dalších dvou případech jen několik tisícovek.

„Kriminalisté společně s policisty ze zásahové jednotky podezřelého osmačtyřicetiletého muže zadrželi ve středu 2. října krátce před polednem v místě bydliště na Příbramsku. Policisté pak navíc zjistili, že dosud netrestaný lupič požívá ve větší míře alkohol a podle svých slov manželce tvrdil, že pracuje v Praze, a část lupu jí proto odevzdával jako výplatu,“ vysvětlila v úterý mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Lupiče zadržela zásahová jednotka

Při domovní prohlídce policisté objevili několik zbraní. Šlo například o kulovnici, brokovnici, revolver nebo pistole. Doma měl také stovky nábojů. Podle zjištění policie je vlastnil legálně.

Již vazebně stíhaný pachatel se k činům přiznal a hrozí mu až 10 let za mřížemi. Kriminalisté se ovšem domnívají, že muž toho může mít na svědomí víc. Vyzývají proto další poškozené, aby se přihlásili na tísňovou linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám