Hlavní obsah

Řidič autobusu v Liberci přivřel školačce nohu, pak jí obě přejel

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Těžkým zraněním skončila cesta do školy pro 13letou dívku v Liberci. Řidič školního autobusu jí přivřel nohu a několik metrů ji táhl. Když se dívka vymanila, po pádu jí autobus přejel obě nohy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O nehodě, která se stala v 7.30 hod. v Dopravní ulici, informovala Novinky mluvčí policie Ivana Baláková.

„Do školního autobusu nastoupilo 15 školáků. Poslední z nich, třináctileté školačce, ale řidič nevěnoval dostatečnou pozornost a zavřel dveře ve chvíli, kdy stála jednou nohou na chodníku. Druhou nohu jí pak skřípl do dveří a rozjel se,“ uvedla Baláková.

Autobus ujel několik metrů, když se dívka ze sevření vymanila a spadla na zem. Bohužel tak nešťastně, že jí kolo autobusu přejelo obě nohy nad kotníky. Děti v autobuse začaly křičet a řidič teprve potom zastavil. Školačka byla převezena se zlomeninami do nemocnice, kde lékař označil zranění za velmi vážná.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachateli za tento trestný čin hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody,“ doplnila Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám