Hlavní obsah

Rozčarovaný muž na magistrátu napadl dva exekutory

Právo,
Hradec Králové

Horko bylo v pondělí dopoledne na chodbě budovy Magistrátu města Hradec Králové. Tři muži se dostali do konfliktu, který musela řešit městská policie. Dva z nich byli exekutoři, které fyzicky i slovně napadl osmačtyřicetiletý muž.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Konflikt propukl mezi třemi osobami, které řešily svoji záležitost před přestupkovou komisí,“ potvrdila mluvčí městské policie Eva Čížková, podle níž situaci zklidnil až strážník městské policie sloužící v budově úřadu. Útočník celou dobu všechny přítomné urážel, dokonce roztrhal zápis z předcházejícího úředního jednání.

Oba exekutoři podle Čížkové na vysvětlenou uvedli, že stáli na chodbě, když z kanceláře vyšel člověk a jednoho z nich napadl. Napadení prý souvisí s jejich prací. „Proto požádali o přivolání státní policie, aby mohli podat trestní oznámení,“ uvedla Čížková a pokračovala.

„Muž byl zřejmě rozčarovaný z předchozího vývoje jednání. Vykřikoval, že se všichni spolčili, jak úředníci, tak exekutoři. Tento jeho dojem pak zřejmě přerostl v agresi, kdy viděl oba muže stát před kanceláří,“ dodala mluvčí. Událost je nyní v šetření policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám