Hlavní obsah

Opilý řidič boural s cestujícími. Pivo schovával přímo v autobusu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Téměř dvě promile alkoholu naměřili policisté šedesátiletému řidiči autobusu, který havaroval na jedné z ostravských křižovatek i s cestujícími. Řidič se hájil tím, že se alkoholu napil v rozrušení až po nehodě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala už 4. září časně ráno, policie o ní informovala až nyní, protože pátrala po svědcích – cestujících z autobusu, kteří se po nehodě rozešli.

„V autobusu cestovalo nejméně 19 osob, řidič při jízdě po Plzeňské ulici v Ostravě nezastavil za nákladním automobilem, jehož řidič zastavil na křižovatce na červenou. Řidič autobusu do vozu před sebou narazil. Způsobená škoda na majetku přesáhla částku 36 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Při dechových zkouškách řidiče autobusu bylo naměřeno 1,81 a 1,75 promile alkoholu.

„Muž si vyslechl podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Při výslechu uvedl, že alkohol požíval jak předchozí den před nehodou, tak měl pivo vypít též po nehodě, ještě před příjezdem policistů, kteří následně provedli dechové zkoušky. Dle sdělení řidiče měl mít pivo uloženo v autobusu v úložném prostoru ve svém dosahu,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám