Hlavní obsah

Šmejdi v Přešticích fyzicky napadli starou ženu, muže podvedli

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nejprve přišla o deset tisíc korun, poté byla slovně i fyzicky napadena. Tím vším si měla na stará kolena projít 82letá žena na předváděcí akci, která se odehrála 17. září v Přešticích na jižním Plzeňsku. A nebyla sama.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na stůl přeštických policistů totiž v pondělí přistálo už druhé trestní oznámení na neznámého pachatele, tentokrát z rukou 78letého muže. „Podvodným způsobem byl donucen podepsat smlouvu, ve které se zavazuje odkoupit vysavač v celkové hodnotě 30 000 korun,“ sdělil policejní mluvčí Jan Koželuh s tím, že na akci byly nabízeny také hrnce, lampy a vařiče.

První trestní oznámení na tuto akci přišlo na policii už konce září. „Neznámý pachatel na předváděcí akci konané v obci Přeštice vylákal finanční hotovost 10 000 korun od 82leté ženy, přičemž došlo k jejímu slovnímu i fyzickému napadení ze strany neznámého pachatele,” uvedl Koželuh.

Prodejci používají i nastrčené osoby

Prodejci jsou často školeni v oblasti psychického nátlaku na kupující a mají předem připravený scénář, jak při prodeji postupovat. „Také využívají taktiky vzbudit dojem, že někdo má o nabízené zboží zájem. Jedná se však o nastrčenou osobu,“ upozorňuje návštěvníky předváděcích akcí Koželuh.

Strážci zákona na případu i nadále intenzivně pracují. Pachateli hrozí několikaleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám