Hlavní obsah

Na rychlou jízdu doplatil mladý řidič životem

Právo, Aleš Fuksa
Bojkovice

Zmařeným životem skončila v noci na neděli vážná nehoda v Bojkovicích na Uherskobrodsku. V havarovaném voze, který při vyjetí z vozovky přerazil vzrostlou jabloň, zemřel v plamenech pětadvacetiletý řidič.

Policisté a hasiči zasahují při tragické dopravní nehodě v BojkovicíchVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Ještě většímu neštěstí při události zabránil jeden ze spolujezdců. Dva své kamarády, mladíka a dívku, stačil z vraku vytáhnout před jeho úplným vzplanutím. Oba byli v bezvědomí. Zachránce utrpěl pouze lehká zranění, protože byl s největší pravděpodobností jako jediný připoután. Řidiči, který byl zaklíněn v přední části převráceného vozu, již pomoci nedokázal. Celý automobil zachvátily plameny.

Za neštěstím stojí s největší pravděpodobností alkohol. Čtveřice přátel se v noci vracela z poutě v Uherském Brodě. Při cestě domů se však ještě zastavila v jednom z bojkovických barů. Závěr cesty měl tragické následky. Řidič ve velké rychlosti nezvládl levotočivou zatáčku, dostal se mimo vozovku a narazil do stromu. Automobil jabloň doslova přeťal jako třísku, následně se převrátil na střechu a začal hořet.

„Mladík, který zachránil dvojici svých známých, si na okamžiky před nehodou nepamatuje, tvrdí, že při jízdě od baru usnul a probral se až při osudném nárazu,“ uvedl na místě neštěstí policejní mluvčí Aleš Mergental.

Uherskohradišťští policisté i hasiči měli v noci na sobotu hned několik výjezdů k nehodám, za kterými stál alkohol. V nedalekém Starém Hrozenkově při státní hranici se Slovenskem například havaroval opilý řidič do budovy bývalé celnice. Stalo se tak jen hodinu od vážné nehody v Bojkovicích. Na rozdíl od této tragédie však měl motorista u Hrozenkova více štěstí, vážnější zranění neutrpěl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám