Hlavní obsah

Zfetovaného zloděje dopadl po honičce aut policejní pes

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Divokou jízdou ulicemi Olomouce se snažil ujet policistům v ukradeném autě zdrogovaný 24letý mladík. Dařilo se mu to více než deset kilometrů. Pak havaroval a snažil se utéct. Dohnal jej policejní pes Fleck. Případ se stal už v noci na pátek, policie o něm informovala až ve středu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

”Psovod ve službě si ve čtvrtek krátce před půlnocí všiml na Holické ulici podezřele jedoucího vozidla. Stříbrná Škoda Felicia vyjížděla z travnatého parkoviště u obchodního domu Baumax a přejížděla z jedné strany na druhou. Policista pojal podezření, že řidič řídí pod vlivem návykové látky a vydal se za ním se svým psím parťákem Fleckem ve služebním vozidle,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Řidič podle ní nereagoval na výzvu k zastavení, místo toho zrychlil a začal ujíždět. Vysokou rychlostí se řítil ulicemi Tovární, Velkomoravská a Wolkerova směrem na Brno. Do jeho pronásledování se připojila i další dvě policejní vozidla.

Řidič nakonec havaroval v ulici Úvoz. Po nárazu řidič z vozidla vyběhl a snažil se utéct příkopem po ulici Okružní směrem k třídě Míru. „Policejní psovod za utíkajícím řidičem, který neuposlechl zákonnou výzvu k zastavení, vyslal svého psího parťáka v náhubku. Fleckovi stačilo 40 metrů, aby řidiče dohonil a zamezil mu v dalším útěku. Policista mu pak za pomocí hmatů a chvatů přiložil policejní pouta,“ konstatovala Štrbáková.

V autě měl ještě dvě ženy 

Orientační zkouška u řidiče prokázala přítomnost návykové látky. Pozitivní byla na amfetamin. „Po celou dobu jízdy se ve vozidle nacházely dvě ženy ve věku 33 a 19 let. Při nehodě nebyly zraněny,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní zjistili, že vozidlo, s nímž řidič ujížděl, bylo 26. září v noci odcizeno dvacetiletému muži z Olomouce, u kterého mladík v té době bydlel. Kromě auta mu odcizil i peněženku s penězi a mobilní telefonem.

Skončil ve vazbě 

Lustrace mladíka policistům také ukázala, že je na něho vydán zatykač Okresního soudu v Olomouci, protože si nepřebíral poštu. Vyhýbal se tak projednání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, kterých se měl dopustit.

„Muž byl zatčen a umístěn na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci. V sobotu odpoledne rozhodl soudce o jeho umístění do vazební věznice v Olomouci, kde čeká na soudní líčení,“ dodala Štrbáková. Mladíkovi také přibylo podezření ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám