Hlavní obsah

Policisté ve stodole na Nymbursku objevili dvě mrtvá těla

– Nymburk • Aktualizováno
Novinky, ok, for, rap

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) nalezli v noci na úterý v Záhornicích na Nymbursku dvě mrtvá těla. Ve stodole patřící k domu byla zřejmě několik let.

Policisté našli ve stodole dvě mrtvá tělaVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Kriminalisté s hasiči na místě pracovali od pondělního večera. Hasiči podle informací Novinek ze studny na pozemku domu nejprve odčerpali vodu a poté bagr odstranil zeminu. Ve staré stodole pak našli těla muže a ženy.

Kriminalisté objevili mrtvou dvojici v podlaze pod vrstvou betonu a hlíny. Podle sousedů a pracovníků místní radnice se v domě už roky nikdo neobjevil. V katastru nemovitostí je dům veden na firmu Aufzug z Prahy. Podle sousedů sem ale nikdo nejméně 10 let nejezdil a nikdo tu nebydlel.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Mrtvá těla ležela pod vrstvou hlíny a betonu.

„Občas sem přijel správce, ale jinak nikdo,“ řekl Právu soused z vedlejšího domu, který se také o malý dvorek a dům staral. „Jen jsem tam někdy sekal trávu,“ řekl starší muž.

Čeká se na pitvu

„V rámci dlouhodobého rozpracování případu podezření ze zbavení osobní svobody a hospodářské trestné činnosti spustili detektivové začátkem minulého týdne rozsáhlou akci,“ informoval mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Podle něj byla těla ve značném stadiu rozkladu. Kriminalisté se domnívají, že by se mohlo jednat o oběti vražd, ke kterým pravděpodobně došlo před několika lety.

Policisté ve stodole na Nymbursku našli dvě mrtvá tělaVideo: Česká televize ČT24

„Bližší informace zveřejníme po dohodě se státním zastupitelstvím až po obdržení výsledků soudní pitvy a s ohledem na další vývoj celého případu,“ zdůraznil Hanták.

Podle redaktora Novinek, který na místě hovořil s místními občany, stavení patří pražskému podnikateli, jenž se tam ale nezdržuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám