Hlavní obsah

Zloděj na severní Moravě vybral 43 domů za půl roku

Právo, hon
Karviná

Devětatřicetiletý recidivista z Orlové má na svědomí od letošního února více než čtyři desítky vykradených domů na Karvinsku, ale i v Ostravě a Opavě. V minulých dnech muže zadržela policie i s jeho o osm let starším komplicem, který mu dělal řidiče.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O úspěšném završení několikaměsíční práce informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. „Muž, který se vloupal do 43 domů, není žádným amatérem, v minulosti byl už jedenáctkrát soudně trestán,“ uvedla mluvčí. Na místa činu se dostával se svým známým, který mu kryl záda.

„Hlavní pachatel se do domů dostával po rozbití skleněné výplně okna nebo balkonového okna v přízemí. Místnosti důkladně prohledával a s sebou bral věci, které lze odnést v batohu nebo tašce. V jeho rukou končily zlaté šperky, stříbro, peníze, elektronika, platební karty, peníze a menší elektrické nářadí,“ informovala mluvčí.

Škoda skoro dva milióny 

Škodu na ukradených věcech policie předběžně vyčíslila na 1,7 miliónu korun, dalších 200 tisíc činí škoda, kterou muž při svých výpravách zanechal na rozbitých oknech nebo dveřích.

„Policejní komisař proti 39letému muži z Orlové již zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zločinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření platebního prostředku,“ sdělila Viačková.

Recidivistovi nyní hrozí až osm let vězení. Trest ve stejné výši hrozí i jeho společníkovi. „Na oba aktéry byl podán návrh na vazební stíhání. V případě hlavního pachatele soud návrhu vyhověl, jeho komplic bude vyšetřován na svobodě,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám