Hlavní obsah

Vlak tlačil auto 150 metrů, dvojici z vozu museli vyprostit hasiči

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

O obrovském štěstí může mluvit posádka automobilu, který se v pondělí ráno v 7.45 na železničním přejezdu v Rádle u Jablonce nad Nisou střetl s nákladním vlakem. Muž a žena skončili v nemocnici jen s lehčími zraněními. Provoz na trati je přerušen.

Foto: Drážní inspekce

Vlak auto tlačil 150 metrů

Článek

„Muž byl transportován s lehčím zraněním na chirurgii jablonecké nemocnice, žena byla převezena se středně těžkým zraněním na traumatologii do Liberce. Oba byli při vědomí,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Podle informací Drážní inspekce, která nehodu vyšetřuje, byla světelná výstražná signalizace na železničním přejezdu v době nehody v činnosti. „Škoda na vlaku byla odhadnuta na 20 tisíc korun a na osobním automobilu 70 tisíc korun,“ uvedl mluvčí inspekce Martin Drápal.

„Vlak automobil nabral a vlekl ještě 150 metrů. Muž po nehodě z auta sám vystoupil, ženu museli z vozidla vyprosit. Pneumatické nůžky na stříhání ale k tomu nebyly potřeba,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám