Hlavní obsah

Fotbaloví výtržníci zkopali policistu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva fanoušci fotbalistů Zbrojovky Brno napadli v sobotu odpoledne jednoho z policistů, kteří dohlíželi na dav fandů, jenž se přesouval v Olomouci z hlavního vlakového nádraží na Andrův stadión. Kopali do něj. Nyní jim hrozí až čtyři roky vězení.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Agresivita výtržníků stoupá. Ilustrační foto

Článek

„Při přecházení fotbalových fanoušků Brna přes komunikaci došlo ke zvýšení jejich agresivity. Nechtěli jít na chodník, chtěli jít po silnici, kterou by tím blokovali. Naráželi do policistů a poté, co byli opakovaně vyzváni, aby svého stupňujícího se agresivního jednání zanechali, dvaadvacetiletý mladík z Brna jednoho z policistů fyzicky napadl,“ řekla Právu v neděli policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Poté, co policista upadl na zem, kopl jej podle ní mladík do hlavy. „Následně se k němu kopy přidal také třiatřicetiletý muž z Prostějova. Ihned byli dalšími policisty zadrženi a za pomocí donucovacích prostředků předvedeni na obvodní oddělení k podání vysvětlení,“ uvedla mluvčí.

Měl více než tři promile

Jeden z útočníků podle ní nadýchal více než tři promile alkoholu, a proto byl následně převezen k vystřízlivění na protialkoholní stanici v Olomouci. Útočníci jsou podezřelí ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Napadený policista utrpěl zranění bez nutnosti lékařského ošetření. Od vážnějšího zranění jej uchránilo to, že měl na sobě protiúderové chrániče a ochrannou přilbu.

V souvislosti s fotbalovým utkáním mezi SK Sigma Olomouc a FC Zbrojovka Brno řešili policisté i dalších sedm přestupků proti veřejnému pořádku. „Všem sedmi osobám byla udělena bloková pokuta,“ dodala Štrbáková. Bezpečnostní opatření policie trvalo téměř do půlnoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám