Hlavní obsah

Mladík v Přerově okradl dívku a oloupil muže, policie ho dopadla

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loupit a okrádat považuje zřejmě za normální jedenadvacetiletý mladík z Přerova, kterého se podařilo policistům dopadnout poté, co ve městě nejprve ve středu okradl 19letou dívku a o den později přepadl a oloupil 46letého muže. Oba při tom utrpěli lehká zranění. Nyní mladý muž čelí obvinění ze spáchání hned tří trestných činů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík si nejprve ve středu večer vyhlédl na Žerotínově náměstí mladou ženu. „V okamžiku, kdy si prohlížela výkladní skříň jedné z prodejen a telefonovala, přistoupil k ní zloděj a z ruky jí vytrhl kabelku i s igelitovou taškou,“ informovala Právo policejní mluvčí Irena Urbánková. Žena upadla na zem a způsobila si drobné oděrky. V kabelce měla nejen peníze, doklady či kosmetiku, ale i platební karty a v tašce oblečení.

Hrozí mu až deset let

Ve čtvrtek krátce po půlnoci oloupil mladík na Čechově ulici 46letého muže. „Skočil na něj zezadu a povalil ho na zem. Pak ho chytil za ruku, kroutil mu s ní, prošacoval ho a ze zadní kapsy kalhot mu ukradl peněženku. Napadený v ní měl kromě peněz osobní doklady a platební kartu. Přesná škoda nebyla zatím vyčíslena. Muž při přepadení utrpěl zranění na koleni,“ uvedla mluvčí.

Kriminalistům se podařilo lupiče dopadnout. Zjistili při tom, že má na svědomí i okradení mladé ženy. „Sdělili mu obvinění ze spáchání zločinu loupeže a přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže,“ dodala Urbánková. Mladíkovi, který byl umístěn do policejní cely, hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám