Hlavní obsah

Řidič ujížděl pražskou ulicí i se strážníkem v okně

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zabránit řešení přestupku se pokusil ve čtvrtek řidič, kterého chtěli strážníci v Praze pokutovat za stání na zákazu zastavení. Řidič se strážníkem v okně ujel několik desítek metrů, než se ho podařilo zastavit a zadržet.

Muž ujížděl se strážníkem v okněVideo: MP Praha

 
Článek

Hlídka si v Opletalově ulici v centru města vpodvečer všimla špatně stojícího auta a situaci chtěla vyřešit lístečkem za stěrač. K automobilu se ale vzápětí dostavil majitel a strážníci proto chtěli vyřešit přestupek na místě. Muž jejich nápad nesdílel, nasedl do vozidla a nastartoval.

„Strážník předpokládal, že se muž pokusí z místa ujet, proto mu vstoupil před vozidlo. Řidič na to zareagoval tak, že se proti strážníkovi rozjel, zastavil těsně před ním, zařadil „zpátečku“ a začal couvat. Hlídka se proto za ním rozběhla,“ informovala mluvčí strážníků Milena Bližňáková.

V křižovatce řidič zastavil a strážníci se ho pokusili dostat z vozidla. Muž se rozjel i se strážníkem v okně. Auto ho táhlo několik desítek metrů, až po chvíli se mu ho podařilo zastavit. Zadrženého muže strážníci předali Policii ČR, které se přihlásil také svědek incidentu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám