Hlavní obsah

Za řádění extremistů v Ostravě už je obviněno deset lidí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Další dva muže obvinila policie kvůli pochodu extremistů, který skončil na konci srpna v Ostravě-Přívoze hromadným útokem demonstrantů na policisty. Informovala o tom ve čtvrtek ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. V případu je tak obviněno již deset demonstrantů.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Demonstrace v Ostravě

Článek

„Nyní ostravský policejní komisař zahájil další trestní stíhání dvou mužů ve věku 24 a 26 let pro zločin násilí proti úřední osobě a přečin výtržnictví. I tito muži jsou podezřelí, že opakovaně házeli po zasahujících policistech různými předměty – kamenem, cihlou a podobně,“ sdělila mluvčí.

Dodala, že policistům se podařilo pachatele identifikovat i přesto, že se při útoku maskovali. Není vyloučeno, že v dalších dnech se počet obviněných ještě zvýší.

Policisté budou v pohotovosti i v pátek v předvečer svátku svatého Václava, kdy se uskuteční v Ostravě další demonstrace extremistů, tentokrát v městské části Zábřeh. I tentokrát město zažije také protidemonstraci občanských aktivistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám