Hlavní obsah

Postiženému mladíkovi slíbili splnit jeho sny. Obrali ho o 40 tisíc

Teplice

Dva muži a dvě ženy v Teplicích několik měsíců okrádali mentálně zaostalého muže. Opakovaně od něj vylákali platební kartu, z bytu mu sebrali i videokameru. Celkem mladíka připravili asi o 40 tisíc korun, hrozí jim vězení až na tři roky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtveřice ve věku od 23 do 38 let si mladého muže vyhlédla v červenci na teplickém autobusovém nádraží. "S důvěřivým mladíkem navázali hovor, během kterého zjišťovali, jaké má koníčky a záliby. Následně mu namluvili, že mu splní jeho vysněná přání, pokud jim půjčí peníze," popsal teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Ten jim svěřil svoji platební kartu, aby z ní vybrali peníze, a dal jim na sebe kontakt. "Po dvou dnech poškozeného telefonicky kontaktovali, dali si s ním v Teplicích schůzku a opět z něj vylákali platební kartu. Pokoušeli se vybrat desetitisícové částky, ale díky dennímu limitu se jim podařilo získat jen několik stokorun," uvedl Vítek s tím, že pak mladíka vylákali do obchodu, kde jim měl koupit cigarety.

Díky limitu na kartě se jim to nepodařilo, další den mu ale z účtu vybrali 13 tisíc korun. Z bytu mu pak ukradli ještě další peníze a videokameru, o peníze přišel i během jejich další návštěvy v září.

Pokusili se vybrat 70 tisíc

V září ho také odvedli na poštu a do banky, kde se marně snažili, aby vybral všechny své peníze. "Několika výběry z účtu připravila čtveřice podezřelých mentálně zaostalého muže o bezmála 30 tisíc korun, odcizením peněz a kamery z bytu o dalších 10 000, neúspěšně se pokusili o výběry za necelých 70 000 korun," shrnul případ policejní mluvčí.

Všichni čtyři zadržení už byli dříve trestaní za různé majetkové delikty. Policie je nově obvinila z krádeže, podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. "Dva obvinění jsou stíháni na svobodě, nejstarší žena a muž jsou stále v režimu zadržení, jelikož policisté podali podnět k jejich vzetí do vazby," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám