Hlavní obsah

Dívka zapomněla v Praze vystoupit z vlaku, nesmyslně vyskočila za jízdy

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jednadvacetiletá dívka vyskočila ve středu z jedoucího vlaku na nádraží v Praze-Vršovicích. V prázdném vlaku jela už z hlavního nádraží, kde zřejmě zapomněla vystoupit. Utrpěla těžké zranění.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo v 10:15. Z rychlíku původně jedoucího z Českých Budějovic vystoupili všichni cestující na konečné stanici na hlavním nádraží. Zůstala v něm jen mladá dívka, která se ho rozhodla opustit na nádraží ve Vršovicích skokem z vagónu.

„Mladá žena utrpěla vážný úraz hlavy a byla převezena do nemocnice na pražských Vinohradech,“ uvedla mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

„Vlak jel na odstavné nádraží asi 40 km/h. Co žena ve vlaku dělala, bude předmětem vyšetřování odboru bezpečnosti ČD a SŽDC a samozřejmě policie,“ řekla Novinkám mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

„Případem se bude zabývat nejprve odbor bezpečnosti, který bude zjišťovat možné pochybení, například, proč někdo nezkontroloval prázdnou soupravu před odjezdem vlaku, až poté případně i Drážní inspekce,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Vyšetřování také ukáže, zda byly dveře vlaku zabezpečeny blokovacím zařízením.

Reklama

Výběr článků

Načítám