Hlavní obsah

Atrapa výbušniny vyděsila Nový Jičín

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Kvůli nálezu podezřelého předmětu, který připomínal podomácku vyrobený nástražný výbušný systém, musela policie v pondělí odpoledne evakuovat autobusovou zastávku v Novém Jičíně a uzavřít v obou směrech ulici Revoluční. Nakonec se ukázalo, že jde pouze atrapu.

Foto: Policie ČR

Podezřelý předmět likvidoval pyrotechnik.

Článek

O nálezu policii informovala třiačtyřicetiletá žena. Na místo okamžitě vyrazili pyrotechnici, kteří při prohlídce předmětu nedokázali říci, zda je výbušnina funkční.

„Konečnou identifikaci a zneškodnění předmětu provedli pyrotechnici na kopci Puntík s asistencí hasičů z Nového Jičína pro případ exploze. Ani při prověření rentgenem nebylo zřejmé, zda jde o funkční předmět či atrapu. Až po prozkoumání a jeho rozebrání mohli pyrotechnici definitivně konstatovat, že se skutečně jedná pouze o atrapu nástražného výbušného systému,“ uvedl mluvčí policie Petr Gřes.

Foto: Policie ČR

Tento předmět vylekal obyvatele Nového Jičína.

Pyrotechnická služba Policie ČR vyjíždí každoročně v kraji zhruba ke třiceti podezřelým předmětům. „Naštěstí pouze zhruba v pěti případech za rok se skutečně jedná o funkční nástražný výbušný systém,“ tvrdí vedoucí pyrotechnického oddělení Milan Doleček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám