Hlavní obsah

Čeští letečtí maršálové přivezli z Floridy uprchlého podvodníka, skrýval se 14 let

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Letečtí maršálové z české cizinecké policie, kteří zajišťují bezpečnost v letadlech, doprovázeli v úterý z Floridy pětačtyřicetiletého podvodníka, kterého česká policie 14 let hledala. Muž byl odsouzen na sedm let v nepřítomnosti za podvody při prodeji aut.

Článek

Letadlo z Floridy přistálo na Letišti Václava Havla v úterý dopoledne. V poutech v něm cestoval od roku 1999 hledaný podvodník, který kdysi obchodoval s auty v pražské Libni. Jako zaměstnanec autobazaru si ponechával finanční prostředky z prodeje vozidel pro vlastní potřebu, anebo vozy prodával v rozporu se smlouvami. Obral tak 28 lidí o tři milióny korun.

Pátrání po muži ale začalo jako pouhé pohřešování, které nahlásila jeho manželka. Během vyšetřování se přišlo na jeho trestnou činnost a jeho náhlé zmizení tak dostalo nový smysl. V roce 2002 kriminalisté zjistili, že muž je v USA.

Mezitím soud v roce 2000 poslal nezvěstného muže na sedm let za mříže za podvod a zpronevěru. V roce 2004 byl pak vydán mezinárodní zatykač a do pátrání se zapojil i Interpol. Ten české policisty na začátku ledna tohoto roku informoval, že hledaného podvodníka zadržel na Floridě, kde se skrýval pod falešnou identitou.

„Kriminalisté specializující se na pátrání po osobách ho následně na základě vydaného příkazu k dodání do výkonu trestu umístili do věznice, kde si konečně odpyká svůj trest,“ doplnila mluvčí policie Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám