Hlavní obsah

Lupič mlátil prodavačku kladivem, je obviněný z pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Policisté obvinili z pokusu o vraždu šestatřicetiletého muže, který loni před Vánocemi napadl kladivem prodavačku v Jihlavě. Hrozí mu trest odnětí svobody od 15 do 20 let nebo až výjimečný trest, je stíhán vazebně.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Jeho o 15 let mladší komplic z Jihlavy, který ho z místa činu odvezl, je obviněn z napomáhání k loupeži. U soudu může dostat trest až deset let odnětí svobody. Novinářům to v pondělí řekl kriminalista Pavel Kubiš.

Případ se stal loni 21. prosince krátce před 16:00 v prodejně hraček v Žižkově ulici. Neznámý muž vstoupil do prodejny kolem 15:30, prohlédl si zboží a odešel, aniž něco koupil.

Ukradl několik tisíc

Po chvíli se vrátil. Náhle prodavačku zezadu udeřil kladivem, které měl ukryté pod bundou. Ženu pak srazil na podlahu a brutálně ji tloukl do hlavy. Z prodejny pak ukradl několik tisíc korun a utekl. Žena utrpěla vážná zranění, s nimiž skončila v nemocnici.

Muž, jenž napadl prodavačku, byl zadržen minulý týden ve čtvrtek. V minulosti byl několikrát soudně trestán pro majetkové trestné činy a maření výkonu úředního rozhodnutí. Druhý z obviněných zatím soudně trestán nebyl, je stíhán na svobodě. Oba muži se k činu doznali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám