Hlavní obsah

Požár hospodářské budovy ohrožoval auto i lahve s plynem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu minimálně za 300 tisíc korun natropily plameny při sobotním požáru hospodářské budovy v Bartošovicích na Novojičínsku. Pět jednotek likvidovalo oheň více než dvě hodiny. Požár se naštěstí obešel bez zranění.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru se nikdo nezranil, škoda byla vyčíslena na zhruba 300 tisíc korun.

Článek

Informaci o ohni dostali hasiči krátce před 22.45 hod. „Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů, které po příjezdu posílila ještě jednotka s velkokapacitní cisternou,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

Na místě hasiči zjistili, že hoří dřevěný přístavek a střecha zděné hospodářské budovy. „Majitel stihl před příjezdem jednotek vyvézt ze zasaženého prostoru osobní automobil a vynést propan-butanové lahve,“ popsal s tím, že požár byl lokalizován za půl hodiny po příjezdu hasičů.

Úplně uhašen byl za další zhruba hodinu a tři čtvrtě. „Do ranních hodin byla na místě ponechána na dohled místní jednotka dobrovolných hasičů. Příčina požáru je v šetření,“ dodal Holub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám