Hlavní obsah

Němku zabil pervitin, který z Česka pašovala v těle

Berlín

Tragicky skončil pro dvaatřicetiletou ženu z bavorského Bayreuthu pokus dovézt si z Česka pervitin. Němka pašovala drogu ve svém těle. Tam se však droga z obalu uvolnila a ženu usmrtila. Na případ ve čtvrtek upozornily bavorské zpravodajské servery.

Článek

Oběť se podle policie vydala pro pervitin do nedalekého Česka na začátku srpna. Před zpáteční cestou zakoupenou dávku nejspíš spolkla, aby ji převezla přes hranice. Doma se jí udělalo zle a přivolaný lékař už nedokázal zabránit jejímu úmrtí. Jeho příčiny následku prokázala pitva.

Pašování pervitinu v těle je podle bavorské policie stále častějším způsobem, jak se tato rychle návyková droga dostává z Česka do sousední německé spolkové země. Dokládá to i úterní případ, kdy bavorští kriminalisté dopadli v Marktredwitzu ve vlaku z Čech německý pár, který několik gramů této drogy pašoval v útrobách ženina těla.

Česká droga zaplavuje Německo

Bavorsko se stejně jako Sasko, druhá německá země u hranic s Českem, v posledních letech potýká s dramatickým nárůstem pašování českého pervitinu, který Němci nazývají crystal. Němečtí konzumenti a dealeři si ho převážně jezdí obstarávat do asijských tržnic za hranicí, neboť ho tam seženou levněji než na německém trhu.

Každý rok tak stoupá množství této drogy, které němečtí policisté a celníci u pašeráků zabaví. Loni jí podle kriminálních statistik zajistili 23 kilogramů, do konce letošního června to bylo už téměř 38 kilogramů. I kvůli tomuto nekončícímu přílivu pervitinu z Česka zřídila německá celní správa od začátku září v Bavorsku a v Sasku tři speciální týmy pro boj s pašováním narkotik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám