Hlavní obsah

Policisté dopadli cyklistu, který na přechodu smrtelně zranil ženu

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Po pěti měsících se policistům podařilo i díky médiím dopadnout třiadvacetiletého cyklistu ze Štítů na Šumpersku, který v dubnu v Šumperku před nádražím Českých drah srazil na přechodu pro chodce 76letou ženu. Ta utrpěla vážná zranění, v nemocnici zemřela. Právo o dopadení mladíka informoval ve středu krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Policisté dopadli cyklistu, který ujel od nehodyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muže se podařilo vypátrat po měsících usilovného šetření ve spolupráci s médii a veřejností. Muž uvedl, že nevěděl, že je nehoda v šetření, a danou skutečnost zjistil, až když ho kontaktovala policie,“ uvedl mluvčí.

Událost se stala 13. dubna kolem 13.00 na Jesenické ulici v Šumperku. „Šestasedmdesátiletá žena ze Šumperka přecházela se svým vnukem ve směru od nádraží Českých drah po přechodu pro chodce na světelný signál volno. Z levé strany se náhle přiřítil cyklista, který v plné rychlosti narazil do skupinky chodců a srazil tuto ženu,“ konstatoval Bednařík.

Až rok za mřížemi

Cyklista po chvíli z místa nehody odjel směrem na Lidickou ulici. Žena utrpěla velmi vážná poranění a zemřela ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Vyšetřování případu komplikovalo to, že policie neměla žádné svědky. I chodci, kteří byli na místě nehody, se z něj postupně vytratili ještě před příjezdem policie a nikdo z nich se nehlásil se svým svědectvím.

Policie proto opakovaně přes média žádala svědky, aby se přihlásili na dopravním inspektorátu v Šumperku nebo na tísňové lince. Vyšly jí vstříc i Novinky.

Mladík už byl obviněn z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu až rok vězení. „Případ je i nadále předmětem šetření. V současné době čekáme na znalecké posudky, které nám potvrdí či vyvrátí, zda žena zemřela na následky střetu,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám