Hlavní obsah

Řidič policistům tvrdil, že za nehodu může zvěř. Nadýchal jedno promile

Právo, mh
Hodonín

O velkém štěstí může mluvit řidič dodávky, který havaroval navečer v úterý mezi obcemi Žarošice a Nížkovice na Hodonínsku. Policistům tvrdil, že za nehodu může zvěř. Hlídka mu naměřila jedno promile.

Foto: Policie ČR

Řidič nadýchal jedno promile.

Článek

Devětačtyřicetiletý šofér při jízdě směrem na Nížkovice nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění levotočivou zatáčkou v klesání komunikace sjel vpravo mimo silnici do příkopu, kde narazil do kmene stromu.

Foto: Policie ČR

Řidič nadýchal jedno promile

„Podle jeho výpovědi za to může srnčí zvěř, která se pohybovala u silnice a na niž reagoval prudkým brzděním. Při nárazu do stromu si řidič způsobil pouze lehké zranění, se kterým byl odvezen do nemocnice. Při dechové zkoušce ovšem policisté přišli na to, že příčina nehody může být i jiná, než uváděl. Nadýchal jedno promile alkoholu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a pravděpodobně jej čeká trestní stíhání pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Dodávku, na které vznikla škoda přibližně za 150 tisíc korun, museli vyprostit hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám