Hlavní obsah

Vlak vjel na obsazenou kolej, strojvedoucí zabrzdil 70 metrů před soupravou

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Pouhých 70 metrů od další soupravy zastavil v úterý ráno strojvedoucí osobního vlaku jedoucího z Březové nad Svitavou ve stanici Brno-Chrlice. Vlak se zřejmě vinou lidského selhání dostal na stejnou kolej, kde už stála jiná souprava. Strojvedoucí si naštěstí všiml, že jede po jiné koleji, než by měl, a vlak zastavil. Nikomu z cestujících se nic nestalo, provoz na trati se podařilo obnovit po třech hodinách.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K mimořádné události došlo v 5.50 ráno. Osobní vlak měl přijíždět na první kolej, ale dostal se na kolej třetí, kde v tu chvíli stála jiná souprava. Osobní vlak jel rychlostí 10 km/h a strojvedoucí si všiml, že míří na špatnou kolej, proto vlak zastavil v bezpečné vzdálenosti na 70 metrů od stojícího vlaku,“ popsal situaci mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Inspektoři ihned zahájili na místě vyšetřování, zatím podle předběžných výsledků udělal chybu jeden z pracovníků drah, který má na starosti řízení provozu.

„Vzhledem k malé rychlosti jedoucího vlaku nehrozilo extrémní nebezpečí. Provoz na trati byl plně obnoven v 8.20,“ dodal Drápal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám