Hlavní obsah

Opilý cyklista ujížděl strážníkům, zastavil ho až obrubník

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Cyklista s téměř dvěma promile alkoholu ujížděl na neosvětleném kole v pondělí v noci hlídce strážníků v Ostravě-Výškovicích. Při pronásledování s kolem havaroval.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O incidentu informovala v úterý mluvčí městské policie Vladimíra Zychová. Strážníci si mladého muže na neosvětleném bicyklu všimli asi hodinu po půlnoci. „Jelikož se dopustil přestupku, strážníci jej chtěli zastavit. Na pokyny k zastavení však cyklista zareagoval náhlým prudkým odbočením do vedlejší ulice a následnou rychlou jízdou přes chodník a travnatou plochu,“ uvedla mluvčí.

Strážníci pak ujíždějícímu cyklistovi nadjeli automobilem a počkali si na něj za rohem. „Muž se ale nevzdával, snažil se služební vozidlo objet, při úhybném manévru však narazil na obrubník a i s kolem spadl. Naštěstí se nezranil, ale došlo k poškození kola, což cyklista kvitoval vulgárními nadávkami,“ uvedla mluvčí.

Při dechové zkoušce bylo zjištěno, že je cyklista opilý. Přístroj naměřil 1,99 promile. „Mladému cyklistovi nyní ve správním řízení hrozí vysoká pokuta. Dále pak musel pokračovat pěšky,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám