Hlavní obsah

Zdemoloval byt a pak se pustil do policisty, zlomil mu nos a urazil zub

Novinky, Ondřej Kořínek
Hradec Králové

S velmi agresivním cizincem se setkali v sobotu policisté v Hradci Králové, kteří byli přivoláni k demolování vybavení bytu. Násilník svou zlost pak obrátil proti policistovi, kterému zlomil nos a urazil část zubu.

Foto: Novinky

Muž je podezřelý ze tří trestných činů

Článek

Policejní hlídka vyjela do bytu v sobotu dopoledne, kde 26letý cizinec poškodil televizi, internetový modem, konferenční stolek, skleněnou výplň dveří a další věci. Po příjezdu hlídky na místo si začal svou agresivitu vybíjet na jednom z policistů.

„Policistu verbálně i fyzicky napadl. Jeho zranění si vyžádalo pracovní neschopnost. Po útoku pěstí utrpěl policista zranění v oblasti hlavy a horní části těla,“ informovala mluvčí policie Lenka Burýšková.

Podle informací Novinek napadený policista utrpěl zlomeninu nosu, otřes mozku a přišel také o část zubu.

Poškodil i služebnu

Protože násilník pokračoval ve své agresivitě, použili policisté donucovací prostředky a převezli muže na služebnu, kterou vzápětí začal také demolovat.

Není to ale jediné provinění pachatele. „Muži je kladeno za vinu, že začátkem srpna poškodil skleněnou výplň dveří v objektu pobočky zdravotní pojišťovny. Způsobená škoda byla v tomto případě vyčíslena na částku přesahující 15 tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí.

Agresorovi za trestné činy poškozování cizí věci, násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu hrozí až šest let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám