Hlavní obsah

Smrt muže na Benešovsku pomáhají GIBS objasňovat armáda i potápěči

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poříčí nad Sázavou

Generální inspekce bezpečnostní sborů (GIBS) ve čtvrtek pokračovala v rozsáhlém pátrání v okolí Poříčí nad Sázavou. Akce, kterou zahájila už ve středu, má pomoci objasnit okolnosti smrti muže zastřeleného v srpnu. Podle vyšetřovatelů zemřel při policejním zákroku. Do pátrání se na Benešovsku zapojili potápěči, vrtulník i armáda.

Pátrání v okolí místa nálezu tělaVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Potápěči, kteří prohledávají vodní nádrž nedaleko místního fotbalového hřiště, mají stejně jako jejich kolegové najít cokoli, co by pomohlo vyšetřování. Tělo muže objevil ve čtvrtek 29. srpna po 21. hodině u silnice na Lešany kolem jedoucí řidič.

Kriminalisté znají jméno oběti a také obvinili dva policisty, kteří měli sedmatřicetiletého muže zastřelit. Krajské státní zastupitelství ve středu oznámilo, že podle vyšetřovatelů porušili předpisy pro použití zbraně. Jsou obviněni z ublížení na zdraví z nedbalosti. Další okolnosti zastupitelství nezveřejnilo.

Oběť byla naposledy spatřena u benzinové stanice STAJAM v Poříčí nad Sázavou osudného 29. srpna kolem 13. hodiny.

Generální inspekce bezpečnostních sborů prosí o pomoc případné svědky, kteří mají jakoukoliv informaci, jež by mohla objasnit tento případ.

Reklama

Výběr článků

Načítám