Hlavní obsah

Soud potvrdil 30 let vězení Albánci, který nechal uhořet stařenku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za brutální vraždu jedenaosmdesátileté ženy stráví třiapadesátiletý Fadil Dávid 30 let ve vězení. Rozhodl o tom ve středu s definitivní platností odvolací pražský vrchní soud, který výjimečný trest cizinci potvrdil. Muž podle obžaloby založil požár a nechal v domě vědomě uhořet špatně pohyblivou ženu, aby získal její majetek.

Vrah dostal 30 let za vražduVideo: Novinky

 
Článek

Kosovský Albánec rozmístil 27. ledna 2010 po poledni v domě ve Višňové-Andělce na Liberecku hořlavé předměty k zapnutým elektrickým přímotopům, které pak převrhl. Podle spisu věděl, že žena nebude schopna vzhledem ke svému věku a omezené pohyblivosti před ohněm uniknout. Žena utrpěla popáleniny na 80 procentech těla. Od postele ušla asi tři metry, trýznivým způsobem umírala několik minut.

Cizinec znal zavražděnou ženu několik let a říkal jí babičko. S pomocí své milenky jí tajně vybíral peníze z účtu a nechal seniorku podepsat falešnou závěť, v níž jeho družce vše odkázala. Zabít se ji rozhodl proto, aby získal její dům a zároveň zabránil tomu, aby na něj důchodkyně podala trestní oznámení. Žena totiž zjistila, že ji muž okrádá. Dávid si nyní odpykává tříletý trest za pětinásobné vydírání a týrání své milenky.

Muž vinu odmítá. Tvrdí, že se proti němu spolčila manželka, milenka i lidé z osady, kde neměl dobrou pověst. Místní se ho kvůli jeho násilné povaze báli. Manželka i milenka dříve uvedly, že je týral. S milenkou měl poměr ještě před jejími patnáctinami.

Foto: Právo

Obžalovaný u soudu

Reklama

Výběr článků

Načítám