Hlavní obsah

Na Karvinsku srazilo auto tříletého chlapce, je ve vážném stavu

Právo, den
Karviná

V Petrovicích u Karviné zasahovali v úterý odpoledne záchranáři u vážné nehody. Tříletého chlapce tam srazil automobil. Dítě muselo být vrtulníkem transportováno do ostravské fakultní nemocnice. Právu to sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Článek

Podle policie srazil dítě osmašedesátiletý řidič felicie na přechodu pro chodce poblíž petrovické restaurace za kruhovým objezdem.

„Řidič projížděl Petrovicemi směrem na Dětmarovice, bohužel se plně nevěnoval řízení a na přechodu srazil tříletého chlapce. Ten utrpěl při střetu velmi vážná zranění,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Dodala, že dechová zkouška u řidiče byla negativní.

„Po nehodě byl chlapec přenesen do blízké restaurace. Když záchranáři přijeli, tak mu selhávaly základní životní funkce a musel být resuscitován. Lékař zjistil, že chlapec utrpěl vážné poranění hlavy a mozku. Vrtulník jej pak přepravil na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil Humpl.

Upozornil, že v době předání byl chlapec ve stavu přímého ohrožení života.

„Muž je podezřelý ze spáchání těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Vyšetřování nehody si převzala služba kriminální policie. Míra zavinění je předmětem dalšího šetření,“ upřesnila Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám