Hlavní obsah

Řidiči objížděli kolonu na D1 po louce

Komplikovaná situace nastala v úterý na opravované dálnici D1 v úseku mezi 76. a 86. kilometrem ve směru na Prahu. Ráno byla v těchto místech doprava svedena do jednoho pruhu, v odpoledních hodinách navíc situaci ještě zhoršilo nepojízdné nákladního auto. Někteří řidiči tak problémový úsek podle České televize raději objeli po přilehlé louce.

Řidiči objížděli kolonu na D1 po trávníkuVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Asi desetikilometrová kolona aut se odpoledne vytvořila od 81. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu. V místě, kde je kvůli opravám doprava od rána stažena do jednoho jízdního pruhu, se před 16:00 porouchalo nákladní auto.

Kolem nepojízdného auta byl vyznačen provizorní průjezd. Jak uvedla Česká televize, někteří řidiči dokonce problémový úsek raději objížděli po trávě a vraceli se zpět.

Havarované vozidlo začala kolem 17. hodiny z dálnice odstraňovat odtahová služba. Fronta aut se ale vzhledem k zúžení rozjížděla jen velmi pomalu, před osmou hodinou večer sahala od 85. po 94. kilometr. Server dopravních informací odhaduje, že situace se stabilizuje až kolem půl desáté.

Foto: ŘSD

Doprava na 81. kilometru je svedena do jednoho pruhu, kolony tam byly ještě v půl osmé večer.

Kvůli opravám vozovky bude doprava v místě vedena jedním jízdním pruhem až do čtvrtka.

Související téma

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policisté uzavřeli 26. září v 18 hodin dálnice D1 mezi exity 196 a 203. Dálnice by měla po dobu návštěvy papeže v Brně sloužit jako parkoviště.

Reklama

Výběr článků

Načítám